Binnen de Flevo Academie Jeugd gaan jeugdhulpprofessionals aan de slag om hun deskundigheid te vergroten.
Daarvoor worden er scholingsactiviteiten zoals lezingen, actieleer bijeenkomsten en kenniscafés georganiseerd.

Om dit aanbod online zichtbaar te maken is aan Buro Vloed gevraagd een online platform te ontwikkelen. Aan de hand van een aantal brainstormsessies is bepaald welke functies er gewenst zijn en welk oplossing daarbij past.
Deze functie-eisen varieerden van gebruikersaccounts met online aanmeldmogelijkheden tot aanwezigheidsregistratie en certificaat generatie.
Een erg veelzijdig platform dus, waarvoor geen kant en klare oplossing voorhanden is.

We hebben daarom gekozen voor een maatwerk oplossing door te werken met Statamic, een flat-file CMS gebaseerd op Laraval.

Client

Hogeschool Windesheim (Almere)

Project website

https://www.flevoacademiejeugd.nl/

Diensten

UX design Web Development

Soort product

website

Online aanmeldmodule voor scholingsaanbod

Na het aanmaken van een account kunnen Jeudgzorgprofessionals zich online aanmelden op de verschillende activiteiten. Een deelnemer kan vervolgens in zijn account raadplegen hoeveel scholingspunten hij/zij heeft verdiend door het deelnemen aan de activiteiten.

De behaalde punten kunnen door de beheerder na deelname aan de activiteit worden toegevoegd. Indien alle punten zijn behaald kan de beheerder een certificaat genereren die automatisch naar de deelnemer wordt verstuurd.

Statamic

Het platform is gebouwd met behulp van Statamic. Dit is een content management systeem gebaseerd op Laravel: een modern, krachtig en veilig PHP framework. Zoals elk modern CMS is het beheer net zo eenvoudig als het werken met een tekstverwerker zoals Word. Bovendien heeft Statamic standaard heel veel functionaliteit ingebouwd die bij andere systemen als optionele extra’s moeten worden aangeschaft. Hierdoor is Statamic kosten efficiënter, stabieler en bovenal veiliger.

De beheerders van de Flevo Academie Jeugd hebben het volledige beheer over onder andere inschrijvingen, programma’s, sprekers, sessies, scholingspunten en het genereren van certificaten.

 

Flevo Academie Jeugd

Is een gezamenlijk initiatief van de Flevolandse gemeenten, Flevolandse Jeugdzorginstellingen en Hogeschool Windesheim: