Strategie / ontwerp / ontwikkeling

De Vala

Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA) geeft als professionele organisatie vorm en inhoud aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer in de Achterhoek.

Bekijk de website

De vraag

De VALA vroeg ons een nieuwe website te ontwikkelen die zij gemakkelijk zelf konden beheren. Een van de hoofddoelen van deze opdracht was het opzetten van een overzichtelijk kennisportaal, waardoor hun leden eenvoudig gegevens kunnen opzoeken en vinden, ingedeeld op diverse thema’s. Bovendien lag er de wens voor een evenementenmodule waarin leden zich online voor evenementen kunnen inschrijven en een sectie met actuele projecten en nieuwsberichten.

Over De Vala

VALA, de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek, ondersteunt ongeveer 1.000 boeren in het behoud van flora en fauna in het karakteristieke landschap van de Achterhoek.

Als professionele organisatie geeft VALA vorm en inhoud aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer in de regio, en is aangesloten bij BoerenNatuur, samenwerkend met 39 collectieven verspreid over heel Nederland.

De oplossing

Om aan deze wensen te voldoen, hebben we een gebruiksvriendelijke en moderne website gebouwd met de Gutenberg Blokken editor als basis. Hierdoor kunnen de VALA-medewerkers de site gemakkelijk zelf beheren.

Ook hebben we een slim archiefsysteem opgezet, waardoor documenten en informatie netjes gestructureerd en eenvoudig doorzoekbaar zijn. Het wordt hierdoor voor de VALA-leden een stuk eenvoudiger om snel bij te stukken te komen die ze zoeken.

Met de evenementenmodule kunnen leden zich online aanmelden voor activiteiten, en worden alle inschrijvingen overzichtelijk bijgehouden. Daarnaast hebben we een dynamische sectie toegevoegd voor projecten en nieuwsberichten, zodat leden altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

 

 

Activiteiten

Een duidelijk overzicht van aankomende activiteiten waarop mensen zich online kunnen inschrijven.

  • geschikt voor interne en externe activiteiten
  • Inschrijfmodule met bezoekerslimiet en inschrijf deadline
  • automatische e-mails rondom activiteiten
  • beheer van terugkerende locaties en sprekers

Kennis portaal

In een duidelijk gerubriceerd archief staat een verzameling van belangrijke documenten voor de leden. Handige functies als snelle navigatie, download blokken, onderwerp labels en een interne zoekfunctie zorgen ervoor dat bezoekers op meerdere manieren gemakkelijk bij de gezochte informatie kunnen komen.

Ben jij ook toe aan een website
met een lekkere flow?

Start nu een project