Strategie / ontwerp / ontwikkeling

Rosengaerde

Rosengaerde is een zorginstelling in Dalfsen, gespecialiseerd in ouderenzorg en welzijnsactiviteiten. Wij ontwikkelden een nieuwe website die de veelzijdigheid van de activiteiten en dienstverlening helder presenteert.

Bekijk de website

De vraag

Rosengaerde streefde naar een nieuwe website die een helder overzicht geeft van alle diensten en activiteiten die worden georganiseerd. Daarnaast was er een specifieke wens om de website toegankelijk te maken voor allerlei doelgroepen.

Over Rosengaerde

Woonzorgcentrum Rosengaerde is een zorginstelling in Dalfsen, die gespecialiseerd is in ouderenzorg en activiteiten om het welzijn van ouderen te bevorderen. Ze bieden verpleeghuiszorg en thuiszorg met een warme en betrokken benadering. Het centrum streeft ernaar ouderen een comfortabele en veilige woonomgeving te bieden.

De oplossing

Om tot de kern te komen van de wensen voor een nieuwe website hebben we een werksessie georganiseerd i.s.m. De Communicatiemakers. In deze sessie hebben we gekeken naar de verschillende doelgroepen en specifieke wensen en eisen vanuit de organisatie.

Aan de hand van verschillend methodes hebben we toegewerkt naar een gestructureerde indeling en vormgeving die aansluit bij de behoeften van ouderen en een goed overzicht geeft van activiteiten en (woon)mogelijkheden.
Ook is er aandacht voor professionals in de vorm van een ‘werken bij’ sectie incl. koppeling met een extern vacatureplatform.

De website is ontworpen met diverse toegankelijkheidsfunctionaliteiten, zoals hoog contrast, vergrote lettertypen, een slimme zoekfunctie en een FAQ-sectie. Zo is de website ook goed toegankelijk voor mensen met beperkingen.

Toegankelijkheid

De website heeft verschillende functies die de bezoeker helpen waar dat nodig is. Denk aan een aanpasbaar contrast en een groter tekstformaat. Ook de slimme zoekfunctie en eenvoudige navigatie dragen hier aan bij.

Werken bij Rosengaerde

Er is veel aandacht voor professionals,studenten en vrijwilligers die interesse hebben in een functie binnen de organisatie. Door persoonlijke verhalen van medewerkers maken geïnteresseerden op een laagdrempelige wijze kennis met Rosengaerde.

Activiteiten overzicht

Rosengaerde organiseert elke week verschillende activiteiten. Een handig activiteitenoverzicht toont in een oogopslag wat er die week te doen is. Voor verschillende activiteiten is er de mogelijk om direct online aan te melden via een eenvoudig formulier.

De Gutenberg editor

Ook aan de achterkant is het gebruiksgemak van de website sterk verbeterd. Met deze wordpress editor kan je makkelijker op een visuele blok-gebaseerde manier bewerken en opmaken. Voor Rosengaerde hebben we een complete set maatwerk blokken ontwikkeld waarmee ze zelf eenvoudig volledige pagina’s kunnen inrichten en opmaken.

Ben jij ook toe aan een website
met een lekkere flow?

Start nu een project